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(travel diary) DAY 1: the arrival

In Cinque Terre, Europe, Italy, Travel | Viagens on September 15, 2011 by "Our traveling without moving!..." Tagged: , , , , , ,

Our first line on the diary is written in Sevilla; our getaway point, our “door” to Italia. Destination: PISA – let the travel begin!

Once we get there, we went running (yes, RUNNING!) to the train heading to La Spezia and then to Chiavari, our headquarters to explore the zone. In the way we were surprised with so nice views… Can you imagine our faces sticked to the train window to take a look over Cinque Terre?!

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Chiavari turned out to be a pleasant surprise: cosy and welcoming – and not too turistic at all – makes you want to discover it and get lost in those medieval streets embraced by white arcades and a bohemian touch.

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Time runs fast (even more when you’re in vacation – you all know the feeling!) so, quickly, we took locals’ advice and choose to eat at l’Antica Osteria Luchin.

This simple and unpretentious place, with bench tables and dogs allowed, was the perfect spot to have a first grab on ligurian tastes: first, the one and only ‘farinata’…hummm, delicious! Then, the fried anchovy or l’acciuga, the star of the house, and, simply, the best we’ve ever tasted! The wine is a required (and tasty) company, as Liguria has a long history in production of white wine.

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After dinner, of course, comes the phrase “due espressi, per favore!” in the impressive Giuseppe Mazzinni Square overlooking the “palazzo de giustizia”; and then, to finish our first day, a walk on the promenade, full of life in the summertime, with bars, restaurants, fun centers for the kids, the rocky beach at our feet and the views of the riviera… Just perfect to start dreaming! Have a good night!

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A nossa primeira linha no diário é escrita ainda em Sevilla, o nosso ponto de fuga, a nossa “porta” para a Itália. Destino: PISA – que comece a viagem!

Assim que chegámos, saímos a correr (sim, a CORRER!) para o comboio em direcção, primeiro a La Spezia e, depois, Chiavari, nosso quartel general para explorar a zona. Pelo caminho fomos surpreendidos pela beleza da paisagem… Conseguem imaginar a nossa cara colada à janela do comboio para vermos, pela primeira vez, Cinque Terre?

Chiavari acabou por ser uma agradável surpresa: confortável e acolhedora – e não muito turística – dá vontade de descobri-la e deixar-se perder pelas suas ruas medievais abraçadas por arcadas brancas e um leve toque boémio.

O tempo corre rápido (e quando estamos de férias ainda mais!); então, rapidamente, pedimos conselho e deixamo-nos levar pelos habitantes optando por comer na Antica Osteria Luchin.

Este lugar simples e despretensioso, com mesas corridas e cães de companhia, foi o local perfeito para provar os sabores da Ligúria: primeiro, a única e inigualável ‘Farinata’… Hummm… delicioso! Seguiram-se uns biqueirões fritos ou “acciuga” como pedem os locais, definitivamente, a estrela da casa, e, simplesmente, os melhores de sempre! O vinho é uma companhia (saborosa!) e obrigatória, já que a Liguria tem uma longa história na produção de vinho branco.

Depois do jantar, é claro, vem a frase “due espressi, per favore!” na impressionante Praça Giuseppe Mazzinni com vista para o “palazzo de la Giustizia” e depois, para terminar o nosso primeiro dia, uma caminhada pelo passeio marítimo, cheio de vida no verão, com bares, restaurantes, centros de diversão para as crianças, a praia rochosa a nossos pés e as vistas sobre a riviera… Simplesmente perfeito para começar a sonhar e recuperar forças para o próximo dia. Então, tenham uma boa noite!

14 Responses to “(travel diary) DAY 1: the arrival”

  1. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him..🙂

    So let me reword that: Thanks for this article! Big thumb up for this blog post!

    Best regards Alex

  2. Looks amazing and great pics, btw.🙂

  3. Thank you, Sibel, for your nice words!

  4. It looks beautiful!

  5. It really is beautiful! Thanks for the comment!

  6. Your photographs are lovely; they really imbue the scenery with depth. I especially like the food in this post.

  7. beautiful photos!

  8. Thank you, Ryan! If you liked the food in our post…just imagine to taste it! Hummm… Delicious!

  9. Thanks for commenting!

  10. Ooh I haven’t even heard of farinata, I feel like I’ve missed out! I’ll keep an eye out for it in future.🙂

  11. Ahhh I was supposed to go to Seville but headed to Istanbul instead. Next trip!

  12. Seville and Istanbul are both PERFECT places!… And our next stop!

  13. Your pictures are amazing!!!

  14. Thank you, Virginia!

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